Hlavní navigace

Surface Mini zřejmě přijde až na jaře. A s novým operačním systémem

26. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Při představení nové řady Surface byli překvapeni ti, kteří očekávali, že Microsoft uvede menší verzi tabletu, jíž se přezdívá Surface Mini. Podle zvěstí, co nám zprostředkovala Mary Jo Foley, Microsoft toto hybridní zařízení stále chystá. Na trh ho ale zřejmě dostane někdy na jaře příštího roku. Rozhodně ne dříve. Nadále platí, že do malého těla inženýři nenacpou procesor architektury x86, nýbrž ARM. Stroj proto budou pohánět Windows RT.

Tip: Microsoft odhalil druhou generaci Surface a spoustu příslušenství

Co se velikosti obrazovky týče, někteří odhadují osm palců, jiní sedm. Poslední drby povídají cosi o 7,5“ obrazovce. Zajímavá je nicméně spíše otázka pozdního uvedení. Proč nemůže zařízení přijít na trh na podzim s většími sourozenci? Údajně kvůli operačnímu systému. Surface Mini by měl být vybaven Windows 8.1, lépe řečeno edicí Windows RT 8.1, nikoli však ve verzi RTM.

 

Microsoft na jaro nejspíš připravuje aktualizaci, jíž se momentálně říká Spring 2014 GDR. Co vám to připomíná? Malé aktualizace pro Windows Phone 8 také nesou označení GDR. Tím firma říká, že se jedná o lehce vylepšenou verzi produktu, kterou ale jinak nepřeznačí vyšším číslem či jiným názvem. Že by už Redmondským nestačilo aktualizovat operační systém jednou do roka? Mimochodem, na jaře by se rovněž měla objevit Windows Phone Blue.

Jeden zdroj Mary Jo Foley tvrdí, že Surface Mini nabral zpoždění rovněž z toho důvodu, protože tým zajišťující vývoj operační systému tvrdě pracuje na systému pro Xbox One. Dokonce zřejmě obdržel posilu z týmu Windows. Přelévání sil není nic neobvyklého.

Zdroj: ZDNet | Cnet

Byl pro vás článek přínosný?