Hlavní navigace

Sway pojme vaše nápady a promění je v interaktivní webovou presentaci

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Popsat Sway, novou chystanou aplikaci do kanceláře, není vůbec jednoduché. Jedná se o další poznámkový blok? Microsoft už má OneNote, takže pokud hádáte, že přímou konkurenci sám sobě nepřipravil, máte pravdu.

Nejspíš to tušíte, ale pro formu připomínám, že Sway bude dostupný na webu a také mobilních zařízeních prostřednictvím zvláštních klientů.

Vlastní zkušenosti nám řeknou více, bohužel aplikace je momentálně nedostupná. Ukázka by nicméně měla přijít brzy. Z dosavadních informací soudím, že největší rozdíl bude v prezentaci uloženého obsahu.

Sway spolkne různý obsah, od textu po obrázky nebo videa, podobně jako OneNote. Na rozdíl od něj ale novinka vygeneruje příjemně zpracovanou webovou stránku, takže své nápady nasdílíte ostatním ve velice elegantní podobě.

Microsoft si dal práci, aby výsledná presentace vypadala dobře na jakémkoli zařízení, od smartphonu po velké obrazovky u stolních počítačů. Sway se propojí se všemi moderními platformami, tedy i sociálními sítěmi Twitter a Facebook. Nechybí ani YouTube. (Samozřejmě propojení s OneDrive asi netřeba rozmazávat.)

 

Hledání obsahu bude snadné. Nebudete kvůli tomu totiž muset aplikaci opustit. Přidaný obsah budete moct i nechat nahodile promíchat, takže aplikace sama vám dost často ušetří práci. Jak taková interaktivní webová presentace obsahu ze Sway vypadá, se podívejte např. tady. Další příklady najdete na adrese sway.com.

Zdroj: Sway.com via Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?