Hlavní navigace

Český T-Mobile výrazně zlevnil data. Ale jen v zahraničí

26. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přesně před rokem v EU, Norsku, Islandu a Lichtenštejnsku padly roamingové poplatky a v příslušných zemích můžete volat, psát a datovat za stejné ceny jako doma. (S těmi daty je to poněkud složitější, viz Kolik v roce 2018 stojí mobilní data v EU?.) V zemích mimo tuto zónu ovšem panuje neregulovaná divočina a ceny především za data jsou neskutečná. Megabajty stojí vyšší desítky nebo i stovky korun. Ušetřit však můžete aktivováním roamingových balíčků.

O2 letos vyložil karty s novou nabídkou, kdy vám v nejnavštěvovanějších destinacích prodá 150 MB za 599 Kč nebo 1000 MB za 3499 Kč. T-Mobile zareagoval včera, když představil nový ceník služby Internet Svět. Doposud země mimo EU řadil do zóny Evropa a za 100 MB si účtoval 850 Kč, ve zbytku světa bylo 100 MB za 2750 MB. Podle nového ceníku je vše jinak.

Roamingové zóny T-Mobilu v červnu 2018 Roamingové zóny T-Mobilu v červnu 2018

Nově stojí 100 MB v nejnavštěvovanějších destinacích 199 Kč a ve zbytku světa 1399 Kč. K dispozici jsou i jiné balíčky, které v přepočtu na jeden megabajt vycházejí ještě výhodněji. Pořád ale stojí stovky či tisíce korun a v takových případech se vyplatí hledat místí bezplatné Wi-Fi, případně kupovat místní předplacenky.

Zmíněné balíčky mají platnost 30 dní. Z ceníku T-Mobilu bohužel zmizely flexibilní denní balíčky s limitem 30 MB, kdy prvních 5 MB bylo čtyřikrát levnějších.

Zóna Svět 1 Zóna Svět 2
50 MB - 799 Kč
100 MB 199 Kč 1399 Kč
200 MB - 2399 Kč
250 MB 399 Kč -
500 MB 699 Kč 5399 Kč
1 GB 1199 Kč 9999 Kč
2 GB 1999 Kč -
5 GB 4999 Kč -

 

Země v zóně Svět 1: Albánie, Spojené arabské emiráty, Argentina, Austrálie, Bahrajn, Bosna a Hercegovina, Bělorusko, Bolívie, Brazílie, Kanada, Švýcarsko, Chile, Čína, Kolumbie, Egypt, Faerské ostrovy, Hongkong, Izrael, Japonsko, Jižní Korea, Monako, Moldavsko, Mexiko, Makedonie, Černá Hora, Panama, Peru, Filipíny, Katar, Rusko, Saúdská Arábie, Singapur, Thajsko, Turecko, Tchaj-wan, Ukrajina, Spojené státy americké, Vatikán, Vietnam, Srbsko, Jihoafrická republika

Země v zóně Svět 2: Afghánistán, Anguilla, Nizozemské Antily, Arménie, Antigua a Barbuda, Ázerbájdžán, Benin, Bangladéš, Bahamy, Bermudy, Barbados, Zair, Kapverdy, Kostarika, Kuba, Kajmanské ostrovy, Dominika, Dominikánská republika, Alžírsko, Ekvádor, Fidži, Gruzie, Ghana, Grenada, Guatemala, Guyana, Honduras, Haiti, Indonésie, Indie, Irák, Jamajka, Jordánsko, Kazachstán, Keňa, Kyrgyzstán, Kambodža, Svatý Kryštof a Nevis, Kuvajt, Laos, Libérie, Svatá Lucie, Srí Lanka, Macao, Maroko, Myanmar (Barma), Mongolsko, Montserrat, Mauricius, Malajsie, Nigérie, Nikaragua, Nový Zéland, Omán, Pákistán, Papua-Nová Guinea, Portoriko, Paraguay, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Salvador, Turks a Caicos, Tádžikistán, Tonga, Trinidad a Tobago, Tunisko, Tanzanie, Uganda, Uruguay, Uzbekistán, Svatý Vincenc a Grenadiny, Britské Panenské ostrovy, Americké Panenské ostrovy, Vanuatu, Wallis a Futuma, Burkina Faso, Curaca

V zemích s extrémně drahými datovými službami jako Angola, Maledivy, Etiopie či Seychely datové balíčky k dispozici nejsou a datové služby budou účtovány po jednotkách 1 MB,“ říká T-Mobile.

Byl pro vás článek přínosný?