Hlavní navigace

T-Mobile spustil VoLTE naostro. Technologie je ale zatím dostupná jen omezeně

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jako jeden z prvních operátorů na světě spustil T-Mobile komerční provoz VoLTE. Jde o technologii IP telefonie, díky níž je možné volat i skrz čistě datovou síť LTE. Doteď byly hovory při připojení k LTE automaticky přesměrovány na 2G či 3G.

Už od dob Alexandra Grahama Bella se pro spojení hovoru dvou účastníků používá technologie spojovaných okruhů. VoLTE přináší do mobilní sítě přelomové řešení přenosu standardních hovorů v podobě datových paketů,“ říká technologický ředitel T-Mobile Vladimír Klein a dodává: „Jsem velmi rád, že T-Mobile potvrdil svou roli inovátora a nabízí tuto revoluční technologii svým zákazníkům jako první v ČR.

 

VoLTE se nezapočítává do datového limitu. Slibuje lepší zvuk než stávající technologie (i HD Voice u 3G sítí), nabídne kratší dobu spojení a v případě problémů s LTE dojde k předání hovoru na 2G⁄3G bez přerušení spojení.

Služba bude zatím fungovat pouze na telefonech Samsung Galaxy S5 a jen zákazníků, kteří nevyužívají služby Privátní podnikové sítě nebo předplacenou službu Twist. Rozšíření pro další tarify a telefony T-Mobile chystá v dalších týdnech a měsících.

Zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?