Hlavní navigace

T-Mobile TV zrušil u některých kanálů zpětné zhlédnutí. Nikdo se na ně totiž nedíval

22. 10. 2019

Sdílet

Jednou z velkých výhod IPTV, neboli internetové televize (také OTT), je zpětné zhlédnutí. Funkce, která uživatelům dovoluej pustit si kdykoliv cokoliv z vysílání za posleních několik dnů. Podle operátora a TV stanice se délka liší v rozmezí 3 až 30 dní. Většinou je doba uchování týden s tím, že déle mále uložené pořady, které si označíte „k nahrání“. Rekordmanem v této oblasti je mezi operátory Lepší.TV, která nabízí právě onen měsíc.

Netradiční přístup nyní zvolil T-Mobile TV, který se rozhodl několik kanálů ze zpětného zhlédnutí vyjmout. Celkem deset méně atraktivních stanic (například Pervij, Dom Kino, Muzika Pervogo, TVP Polonia, France 24, Das Erste či ORF) z balíčku zahraničí má od 7. 10. tuto funkci vypnutou.

Tip: Vyzkoušel jsem O2 TV a T-Mobile TV. V čem se liší...

T-Mobile uvedl, že důvodem je nízká sledovanost těchto stanic. Funkce zpětné zhlédnutí vyžaduje velkou datovou kapacitu, jelikož operátor musí všechny odvysílané pořady nahrát a nějakou dobu držet. A u celé řady stanic to opravdu nedává smysl.

Technickou stránku pro T-Mobile TV zajišťuje (stejně jako například pro O2 TV) platforma Nangu. V létě oslavil 111 111 zákazníků své služby, loni touto dobou jich bylo 70 tisíc.

Partnerem rubriky je společnost CETIN / Zrychlujemečesko.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.