Hlavní navigace

T-Mobile umožňuje stejné telefonní číslo na dvou zařízeních. Zatím pro volání z Apple Watch

17. 6. 2021

Sdílet

Zdroj: depositphotos
Apple začal v Česku prodávat chytré hodinky Watch s podporou eSIM a T-Mobile k nim přidává speciální službu Apple Watch Connection. Ta umožňuje použít stejné telefonní číslo na mobilu i v hodinkách.

Doposud šlo chytré hodinky s eSIM v kombinaci se smartphonem používat tím způsobem, že jste měli tarify dva. Jeden pro mobil, druhý pro hodinky. Případně existuje služba Twin SIM (případně DvojSIMka či Duo SIM karta u dalších operátorů), ale potom nemohou být obě aktivní současně. A v případě hodinek bez eSIM pak jde běžně telefonovat přes Bluetooth. Nyní lze mít na obou zařízeních stejné číslo. T-Mobile službu připravoval rok.

Služba je zatím dostupná pouze pro majitele hodinek Apple Watch 6 a Watch SE ve verzi GPS + Cellular. Tedy Apple Watch hodinky s podporou eSIM. Musíte mít také jeden z novějších mobilních tarifů T-Mobilu a za tuto službu si připlatíte 99 Kč měsíčně. Nyní v akci mohou být první tři měsíce zadarmo.

Pokud sebou telefon neustále nosíte, službu tolik nevyužijete. Připojení přes LTE je navíc o něco náročnější na akumulátor. Jakmile se ale od telefonu vzdálíte, Apple Watch Connection umožní telefonovat a přijímat hovory na hodinkách zcela samostatně. Pokud v telefonu máte dvě SIM (SIM + eSIM), tak u hodinek si můžete vybrat, které číslo převezmou.

T Mobile Apple Watch Connection T-Mobile Apple Watch Connection

Službu nelze aktivovat na předplacené kartě a nebude fungovat v roamingu. Omezením je také fakt, že při příjmu hovoru na hodinkách se na telefonu objeví notifikace o nepřijatém hovoru. Nedochází zde v tomto k synchronizaci.

zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.