Hlavní navigace

T-Mobile výrazně zlevňuje volání do zahraničí. Ale jen u vybraných tarifů

28. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od 1. února T-Mobile zjednodušuje ceník volání do zahraničí u tarifů S námi. Místo 12 různých tarifních zón zůstanou jen čtyři, k tomu dojde k velkému zlevnění. Do sousedních zemí bude minuta hovoru stát jen 6,99 Kč, podle starého ceníku to bylo 11,98 Kč.

Ve zbytku Evropy je minuta za 12 Kč, předtím 11,98 Kč, takže dojde k minimální zdražení. Levnější je ale volání do zbytku světa s ucelenou sazbou 30 Kč za minutu, dosud stála pásma 5–9 mezi 35,09 a 114,95 Kč.

Zóna Cena za minutu  Země
Okolní státy 6,99 Kč Slovensko, Německo, Polsko, Rakousko 
Evropa 12 Kč Albánie, Andora, Belgie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Černá hora, Dánsko, Estonsko, Fayerské ostrovy, Finsko, Francie, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Irsko, Island, Itálie, Kosovo, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Makedonie, Malta, Martinik, Monako, Moldavsko, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko, Reúnion, Rumunsko, Rusko, Řecko, San Marino, Slovinsko, Spojené království, Srbsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina, Vatikán
Svět 30 Kč Zbytek světa
Satelitní sítě 200 Kč Inmarsat B, Inmarsat M, Iridium (8817, 8818), Maritime Comm. Inmarsat A, Inmarsat Aero, Inmarsat M4, Iridium (8816)

Změna se týká jen tarifů S námi (S námi v síti, S námi v síti+, S námi síť nesíť, S námi bez hranic, S námi bez hranic+ včetně varianty pro podnikatele a bez závazku). Předplacenkáři a zákazníci starších tarifů zůstanou u starého nepřehledného a drahého ceníku. Stejně je ale výhodnější volat přes VoIP. V rámci Evropy jsou tak ceny v desítkách haléřů, ve světě v řádu korun.

Volání do zahraničí od T-Mobilu
Volání do zahraničí od T-Mobilu

Statistiky operátora jednoznačně ukazují, že třemi nejoblíbenějšími destinacemi pro volání do zahraničí jsou napříč všemi segmenty právě Slovensko, Německo a Polsko. Ročně tuto službu využívá téměř 900 000 unikátních zákazníků. Nejdelší hovory pak probíhají do Vietnamu, Moldavska, Ázerbajdžánu, Japonska a USA. Největší příznivec telefonátů do zahraničí z řad rezidenčních zákazníků provolal za měsíc do ciziny 19 hodin. Operátor zaznamená měsíčně v průměru 251 839 zákazníků volajících do ciziny,“ dodává T-Mobile v tiskové zprávě.

 

Zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?