Hlavní navigace

Tablet může nahradit váš desktop: Microsoft v reklamě shazuje MacBook Air

12. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft rozjel novou sérii reklam, která má podpořit prodej tabletu Surface Pro 3. Nebojí se proti němu postavit oblíbený MacBook Air a ukázat na jeho nevýhody. V povedených klipech se dozvíte, že Air může být minimálně stejně rychlý, nemá dotykový displej, stylus a hlavně z něj neuděláte tablet, abyste si jej vzali pohodlně do rukou.

Firma dále zmiňuje, že na něm spustíte všechny oblíbené aplikace z desktopu a že je celkově tenčí a lehčí než Air. Microsoft do konkurence pošťuchuje i na vlastním webu, kde dále vyzdvihuje více modelů lišících se pamětí a úložištěm nebo dva 5Mpx foťáky schopné záznamu videa v 1080p (Air má jen 720p webkameru).

Reklamy jsou určitě chytlavé a svižně natočené, ale Microsoft v nich pochopitelně nezmiňuje nevýhody Surfacu. Tím je práce na klíně v notebookovém režimu, kdy stojánek nemůže být tak pohodlný jako pevný kloub libovolného notebooku.

Surface Pro 3 je navíc dražší než MacBook Air. Základní 11" verze Air stojí 899 dolarů (Core i5, 4 GB RAM, 128 GB SSD), kdežto 12" Surface je sice za 799 dolarů (Core i3, 4 GB RAM, 64 GB SSD), ale v ceně není klávesnice. Type Cover stojí dalších 130 dolarů navíc a podle recenzí nejsou klávesy ani touchpad tak pohodlné jako u Applu. A pak jeden regionální bodík: MacBook Air si koupíte i v Česku, Surface Pro 3 nikoliv, přestože Microsoft dostupnost opět rozšířil.

Byl pro vás článek přínosný?