Hlavní navigace

Tajemná Nokia C9 – podvrh, nebo první Nokia s Windows Phone?

26. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od představení dohody Nokie s Microsoftem o spolupráci již nějaký čas utekl a tak se není co divit, že se na internet začínají dostávat podrobnosti o připravovaných smartphonech. Otázkou však zůstává – dá se jim věřit?

Na jednom zahraničním blogu věnujícím se především Nokii unikly snímky zachycující velmi zdařilý design jednoho z chystaných smartphonů. Popřít se rozhodně nedá podobnost s uniklými špionážními fotkami chystaného iPhone 5 (či 4G – oficiální název zatím nebyl oznámen) - hranatý design, velký obdélníkový displej bez zbytečně tlustých okrajů.
 Nokia C9 - Ovi Store

Pokud jsou informace pravdivé, výbavu telefonu by mohl vyzdvihovat 4" AMOLED displej s vysokým rozlišením, dvoujádrový procesor, 8Mpx fotoaparát (snad Microsoft neudělí Nokii výjimku a ta tak po delší době bude muset opět uvést fotoaparát s autofocusem) a 2Mpx kamerku na přední straně pro videohovory. Telefon již přijde s aktualizací Windows Phone Mango a to dokonce i s Ovi Store a Ovi Maps.

Nokia C9 - Nokia UINokia prý má mít i privilegium na vytvoření si vlastního uživatelského prostředí

Bohužel se zatím jedná jen o koncept a není jisté, zda se někdy dotáhne na výrobní pásy. Za sebe ale můžu s klidným svědomím říct, že až na řešení zadního krytu je to smartphone po designové stránce přímo andělský. A v rámci parametrů si mnoho lidí také stěžovat nemůže. Proto by byla škoda takový koncept zahodit.

Nokia C9 Nokia C9

Pokud se vám ale koncept zalíbil a chcete věřit tomu, že si takový telefon jednoho dne budete moci koupit, máme pro vás alespoň malinké zvýšení naděje. Nokia nedávno oficiálně zveřejnila informaci, že její první telefon s Windows Phone ponese právě novou verzi Mango, což by konceptu odpovídalo. A další dřevo do ohně přihodil Microsoft, když se na konci keynote o aktualizace Mango zmínil o tom, že již ve svých laboratořích má více než jeden prototyp telefonů od Nokie a pilně se pracuje na ladění systému pro tyto telefony.

Zdroj: Engadget, My Nokia Blog

Byl pro vás článek přínosný?