Hlavní navigace

Takhle bude vypadat nový Seznam Email. Je šikovnější a rychlejší

12. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Seznam provozuje přibližně 10 milionů e-mailových schránek, ty všechny by za pár měsíců mohly změnit podobu. Firma dnes spustila veřejný betatest nové desktopové verze webu, která mění technologie na pozadí i vzhled na popředí. Firma slibuje, že web výrazně odlehčil, a bude tak rychlejší. Mé první zkušenosti to potvrzují, reakce ve schránce jsou opravdu svižnější. Mění se ale také vzhled. Kdo už používá zjednodušený motiv z roku 2013, toho žádná revoluce nečeká. Jen drobné úpravy barev a velikostí prvků. Aktuální testovací verze ale přináší jednu užitečnou novinku. Editor zpráv je plovoucí. Lze minimalizovat, přečíst si doručenou poštu (a případně z ní něco zkopírovat) a rychle se vrátit zpět do editoru. Najednou přitom můžete mít rozepsaných více zpráv. Vedou k nim tlačítka, která zůstávají na v pravém spodním rohu stránky.

Pohled na doručené zprávy
Pohled na doručené zprávy
Adresář přímo ve schránce
Adresář přímo ve schránce
Editor kontaktů
Editor kontaktů
Nový plovoucí editor
Nový plovoucí editor
Rozepsané zprávy jsou vidět vpravo dole
Rozepsané zprávy jsou vidět vpravo dole
Tlačítko pro testování nového vzhledu
Tlačítko pro testování nového vzhledu

Seznam upravil i správce kontaktů. Všichni, se kterými jste si dříve psali, mají automaticky vlastní položku v adresáři. Tu lze upravovat, přidat detaily a u každé je navíc vidět přehled souvisejících e-mailů. Přímo z adresáře lze také rychlou zprávu odeslat.

Žádné jiné změny nejsou patrné. Dvoufaktorové přihlašování také chybí. Snad jen zatím. Je ostuda, že Seznam tuto funkci ještě neimplementoval. Do testu se můžete zapojit i vy. Ve schránce je nahoře nové tlačítko Vyzkoušet nový Email. Pokud jej nevidíte, můžete si požádat o přístup na adrese email2017@firma.seznam.cz.

Byl pro vás článek přínosný?