Hlavní navigace

Takhle by vypadal iPhone 6 s 4,5" displejem [koncept]

14. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stále se mluví o tom, že nový iPhone přijde hned ve dvou úhlopříčkách. První by kopírovala iPhone 5, druhá by se přiblížila asijským smartphonům s velkými displeji. Na webu iClarified se objevil grafický návrh, jak takový iPhone může vypadat.

Takto by vypadal iPhone 6 s úhlopříčkou 4,5 palce
Takto by vypadal iPhone 6 s úhlopříčkou 4,5 palce (iClarified)

I přes větší úhlopříčku displeje je model celkově menší. Lehce by povyrostla šířka a displej by měl nejtenčí možný rámeček. Zároveň by se dole mohlo odstranit tlačítko Home a nahoře umístit kamerku vedle sluchátka. Displeji zůstane stejný poměr stran (na obrázku je trochu jiný, ale to spíš grafik nedával pozor) a úhlopříčka se díky triku zvětší z čtyř na čtyři a půl palce.

" width="560" height="315" frameborder="0">

To vše je určitě proveditelné. Na edge-to-edge displeje si pomalu zvykáme, bez tlačítka Home by se uživatelé také obešli. Na iPadu jej lze také nahradit gestem. Ostatně i některé konkurenční telefony žádné tlačítko nepotřebují (Nokia N9). Protože má displej stejný poměr stran, vývojáři aplikací by nemuseli svá díla upravovat jako při přechodu z iPhonu 4S na 5.

Otázkou však zůstává rozlišení. S původním 1136 × 640 px by měl displej hustotu 290 ppi, což je více než u iPadu 3/4 (264 ppi) a zhruba stejně jako první Galaxy Note (285 ppi). Pixely byste pod lupou našli, ale stále by to mohl Apple označovat jako Retina. Kdyby bylo rozlišení čtyřnásobných 1280 × 2272 pixelů, hodnota ppi by dosahovala 580. To je ještě o kus jemnější než současné telefony s Full HD (HTC One má 469 ppi). Podobnou nálož pixelů už oko nerozezná a zvýší se tím nároky na výkon i energii.

Jedná se však o pouhý koncept, který ukazuje, kudy by se mohl Apple vydat. V reálu může všechno vypadat jinak. Ostatně i systém iOS se možná od základu změní, takže by případný větší iPhone mohl dostat odlišný displej co do poměru stran i rozlišení.

 

Zdroj: iClarified

Byl pro vás článek přínosný?