Hlavní navigace

Bude tohle řešení skládacích telefonů? TCL chystá smartphone s vysouvacím displejem

18. 2. 2020

Sdílet

Zatímco většina výrobců zkouší skládací smartphony vyrobit tak, že mají někde pant (a tedy jsou skládací), tenhle koncept od TCL na to jde úplně jinak. Displej je vysouvací a v zavřeném stavu jde tedy o klasickou konstrukci placky zřejmě i včetně odolného skla.

Prozatím všechny existující skládací smartphony mají v polovině konstrukce pant a skládají se na výšku či na šířku. Vedle toho existuje mnoho dalších konceptů, ale víceméně všechny dodržují podobný form-factor.

TCL Pull out smartphone obr2 TCL Pull out smartphone

U konceptu TCL dojde vysunutím jedné části telefonu ke zvětšení displeje zhruba na dvojnásobek. Na renderech to vypadá, jako by se zevnitř telefonu vysunul druhý displej a natěsno dosedl k tomu prvnímu. Pokud má ale jít o jeden displej, potom je možné, že je jeho polovina ukrytá srolovaná uvnitř telefonu. Nebo je ohnutá, ale pořád ještě pod zády. Těžko říct, rendery snesou hodně.

Tip: Vyzkoušeli jsme skládací smartphone od TCL (IFA)

Tenhle koncept prý mělo TCL ukázat na zrušeném MWC v Barceloně, kde bychom také pravděpodobně viděli pokročilejší fázi jejich skládacího telefonu. Ten ukázala firma poprvé na veletrhu IFA, ale jestli se někdy dostane do prodeje není vůbec jisté. Kdo naopak skládací telefony reálně prodává je Samsung, Motorola a Huawei.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.