Hlavní navigace

TCL začne vedle televizorů a mobilů prodávat i vlastní Mesh Wi-Fi

13. 1. 2020

Sdílet

Zdroj: Redakce

TCL vrhá na trh nejen televizory a smartphony, ale nyní i Wi-Fi router s technologií mesh. Zařízení pod názvem LinkHub AC1200 zahrnuje tři samostatné satelity ve tvaru kostky (10 × 10 cm) a slibuje pokrytí až 450 m³. Maximálně lze do jedné sítě spojit devět satelitů (pak je plocha až 1350 m³).

Aby lépe zapadly do interiéru, budou se prodávat ve třech barvách, ale většina povrchu je vždy bílá. Produkt zatím najdete pouze na globálních stránkách společnosti. V každém satelitu by měly být dvě interní antény, jedna pro každé rádiové pásmo. Čipsety pochází od Realteku, stejného výrobce využívá TCL i pro čipy ve svých televizorech.

TCL LinkHub Mesh press images 02 B

Každý satelit má dva gigabitové porty, jeden pro LAN a druhý pro WAN i LAN. Napájení probíhá přes adaptér s kulatým kolíkem. Teoretické rychlosti dosahují na 867 Mb/s pro 5 GHz a 300 Mb/s pro pásmo 2,4 GHz. Systém má být kompatibilní i s hlasovým ovládáním Alexa. Cena ani dostupnost pro Česko ještě nebyly oznámené.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.