Hlavní navigace

(aktualizováno) Vyzkoušeli jsme skládací smartphone od TCL (IFA)

6. 9. 2019

Sdílet

TCL se zřejmě zařadí po bok Samsungu a Huawei. Pokud tedy začne prodávat skládací smartphone, který dnes jeden ze zástupců firmy velmi krátce ukázal novinářům. Na první pohled je menší než jsme doposud viděli u obou existujících ohebných mobilů, ale má ještě jednu zvláštnost - podle toho jak jej produktový šéf TCL ukazoval se skládá na výšku.

TCL na ohebném zařízení už nějakou dobu pracuje, ale tohle představení bylo spíše k namlsání novinářů - zvlášť když krátce předtím ohlásil Samsung začátek prodeje Galaxy Foldu. TCL ovšem tvrdí, že pro ně není důležité být první, ale hlavně dobře připravit technologii, aby takový telefon správně fungoval.

Ač jej TCL hlídalo dobře, měl jsem možnost si jej v krátkosti osahat. Proti Galaxy Foldu i Matu X je mnohem menší, ale má pouze jeden displej, což znamená, že jej nelze používat v zavřeném stavu. Můj kousek byl blokovaný pouze na přehrávání videa, ale v zákulisí mělo TCL tento telefon i s funkčním Androidem. Cena by se podle těchto zákulisních informací měla pohybovat na polovině toho, za co dnes Galaxy Fold prodává Samsung.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.