Hlavní navigace

Tech dema k Radeonům HD 5800

22. 10. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

AMD se po dlouhé době osmělila a nezůstala s tech. demy pro nové karty jen u obrázků. Narážím samozřejmě na útěk z města slečny Ruby, u něhož vypadal voxel raytracing na obrázcích a minivideu sice fantasticky, ale už AMD asi nikdy neuvěříme, že by v reálném čase Radeony HD 4800 něco takového dokázaly zobrazit alespoň v 720p (dle počtu ukázaných snímků se asi zapotila nějaká alespoň menší serverová farma).

Ale pokud to AMD/ATI s pompézností nepřehání, může si dovolit ukázat i EXE. Po Froblins si můžete na Windows 7 s Catalysty 9.9 a novějšími a samozřejmě Radeony HD 5800 užít dvě nová DirectX 11 dema. Pokud tyto karty snad ještě nemáte, můžete si prohlédnout alespoň HD videa. Ke stažení EXE je potřeba také registrace na vývojářských stránkách AMD, ale nebude to asi dlouho trvat a dema se někde objeví i bez pro někoho zbytečné registrace.

The Mecha – Order Independent Transparency

Jedním ze zlepšeních obrazu umožněným díky DirectX 11 je složitější průhlednost, resp. zpracování několika průhledných vrstev. AMD už v době vypuštění HD 5800 ukazovalo obrázek s OIT a bez, a poté ještě jeden efektnější celkový (samozřejmě s OIT).

Video: » Demo Video (HD H.264, 176 MB)
Demo: » EXE v1.0 (199 MB)*
 

 

LadyBug – Depth of Field

DirectX 11 má také vylepšit práci s hloubkou ostrosti. Metoda filter spreading přináší kvalitnější výsledky a to se snaží demonstrovat druhé demo s beruškou.

Video: » Demo Video (HD H.264, 35 MB)
Demo: » EXE v1.0 (192 MB)*

Zdroj a stažení: AMD Developer. Za tip děkuji našemu diskuznímu fóru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku