Hlavní navigace

Tegra Note: nVidia představila údajně nejvýkonnější 7" tablet. Stojí jen 199 USD

18. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

O prázdninách se začalo mluvit o tabletu navrženém samotnou Nvidií. Sám jsem tuto informaci bagatelizoval tím, že se možná jedná o pouhý vývojářský prototyp, na kterém firma ladí své SoC Tegra 4 a že se do prodeje takové zařízení ani nemusí dostat.

Nvidia Tegra Note
Nvidia Tegra Note

Nebylo to pravda, nebo možná jen napůl. Dnes známý grafický gigant uvedl platformu Tegra Note, 7" tablet poháněný Tegrou 4, který má být prý nejrychlejším zařízením ve své kategorii. Nvidia jej ale nebude prodávat sama jako konzoli Shield, nýbrž přes partnery, kteří Tegru Note označí vlastním logem, krabicí apod. V duchu ale půjde o jeden tablet. Mezi partnery se zařadí EVGA nebo PNY (v Americe) či Zotac a Oysters (v Evropě).

Note má využívat všech výhod Tegry 4. Dostane její výkon, fotografickou architekturu Chimera pro rychlejší focení nebo HDR, podporu stylusů včetně těch pasivních. Díky technologii DirectStylus je prý ovládání i s obyčejným perem přesnější. Na tabletu poběží čistý Android, o jehož aktualizace se bude starat přímo Nvidia. Chybět nebude ani herní portál Tegra Zone. To nejlepší nakonec – doporučená cena je pouhých 199 dolarů.

 

Hardware

  • Tegra 4 (čtyři jádra Cortex-A15 + 72jádrová grafika GeForce)
  • 1 GB RAM, 16 GB paměti + microSD
  • 7" displej s rozlišením 1280 × 800 px, IPS
  • 5Mpx zadní a 0,3Mpx přední foťák
  • přední stereo reproduktory, microHDMI výstup

V neprospěch Nvidie bude hrát fakt, že jen o pár dolarů dražší Nexus 7 (2013) má lepší displej (1920 × 1200 px), dvojnásobek RAM a rychlé aktualizace přímo od Googlu. Na druhou stranu postrádá microHDMI, microSD, není moc kamarád se stylusy a Tegře to zřejmě půjde lépe ve hrách.

Zdroj: Nvidia

Byl pro vás článek přínosný?