Hlavní navigace

Tegra Note Premium: nVidia prý vyrobila vlastní tablet s Tegrou 4

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mark Collins z GSM Insideru si v databázi benchmarku GFXBench všiml nového zařízení pojmenovaného jako Nvidia Tegra Note Premium. Z toho usuzuje, že by se mohlo jednat o nový sedmipalcový tablet, který bude obsahovat SoC Tegra 4, Android 4.2.2 a displej s rozlišením 1280 × 800 px.

Výrobce z kalifornské Santa Clary, jehož Tegru 3 jsme loni nacházeli (s nadsázkou) v každém druhém tabletu nebo telefonu s Androidem, zatím s novou generací čipsetu takové úspěchy nesklízí. Tegru 4 si zatím osvojilo jen pár zařízení od Asusu, HP, Aceru, Toshiby nebo ZTE. Nejzajímavějším produktem je však herní konzole Shield, kterou si Nvidia vyrobila sama.

Referenční telefon Phoenix Referenční telefon Phoenix
Referenční telefon Nvidia Phoenix 

I to je možná důvod, proč by firma mohla uvést vlastní tablet. Shield je na druhou stranu unikátní zařízení, kdežto tablety a smartphony jsou vyráběny v tolika variacích, že by Nvidia měla problém odlišit se. Na samotnou Tegru 4 zákazník neuslyší. Firma by se buď musela podbízet cenou, nebo schopnostmi. Logicky se tedy nabízí nějaký tablet zaměřený na hry.

Můj osobní názor ale je, že pokud nějaké zařízení Tegra Note Premium skutečně existuje, jde pouze o referenční platformu pro vývoj softwaru a hardwaru. Před půl rokem Nvidia ukázala pětipalcový supertelefon Phoenix s Tegrou 4i. Do prodeje se téměř jistě nedostane. Tegra Note Premium může být stejný případ. Pochyby ve mě vyvolává jen ten vznešený název, na referenční zařízení jen až moc načančaný.

 

Zdroj: GSM Insider

Byl pro vás článek přínosný?