Hlavní navigace

Telegram má již 400 milionů uživatelů a konečně nabídne dlouho očekávanou funkci

24. 4. 2020

Sdílet

Telegram pokračuje v lineárním růstu. V roce 2018 měl 200 milionů aktivních uživatelů, loni 300 milionů a právě protnul 400milionovou hranici. Podle zakladatele služby Pavla Durova si službu každý den zaregistruje 1,5 milionu nových uživatelů a údajně jde o nejstahovanější aplikaci pro sociální sítě ve více než 20 zemích.

Durov tvrdí, že význam Telegramu vzrostl v těchto dnech, kdy studenti z celého světa jsou kvůli koronaviru odkázáni na výuku doma. Firma proto mj. daruje 400 tisíc eur pro tvůrce interaktivních výukových testů, které budou využívat jeho platformu QuizBot.

Mnohem zajímavější zprávou (nejen pro žáky a studenty) je skutečnost, že Telegram letos konečně nabídne skupinové videohovory, dosud služba podporovala jen hlasové hovory, a to pouze mezi dvěma účastníky. Neznáme přesné datum uvedení novinky. Víme jen to, že i skupinové videohovory budou chráněny end-to-end šifrováním, takže se k jejich obsahu nedostanou ani zaměstnanci Telegramu.

TIP: Jak Microsoft selhal se Skypem

Telegram šifruje také chaty, avšak u nich aplikuje dvojí přístup. Bezpečnější end-to-end šifrování se aplikuje jen na tajné zprávy, které navíc mohou mít i časovou platnost. Takové zprávy se ani neukládají do cloudu, takže se zobrazují vždy jen na jednom zařízení.

Zdroj: Telegram

Byl pro vás článek přínosný?