Hlavní navigace

Telegram podporuje až tři účty a posílání až 2GB souborů

29. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: Telegram | koláž: Petr Urban / Cnews

Posíláte soubory přes Telegram? Nezávislá komunikační síť vás v tomto ohledu potěší, protože na 2 GB zvedá limit pro posílání souborů. Na druhou stranu 1,5GB limit byl už tak velkorysý. Je přitom jedno, kolik souborů pošlete. Na tradičních počítačích můžete používat Telegram s až třemi účty (tj. tři různá telefonní čísla). Na mobilech to šlo od roku 2017.

Služba nově podporuje, abyste se místo profilového obrázku prezentovali profilovým videem. Integrovaný editor dostal do vínku funkci pro zjemnění pokožky. Čím více efekt aplikujete, tím méně bude snímek detailní. Filtr aplikujete jedině na fotky pořízené předním foťákem smartphonu. V sekci lidí nacházejících se poblíž vás nově uvidíte, jak přesně daleko jsou. Informace se dozvíte, když vás pomocí této vyhledávací funkce kontaktují.

Tip: Telegram používá 400 milionů lidí

V přehledu konverzací se ukazují miniaturní náhledy příchozích fotek, takže budete mít lepší představu, co vám kdo posílá. Miniaturu spatříte i v oznámení a vyhledávání. Obtěžují vás zprávy od cizích lidí? Teď můžete určit, aby se zprávy od kontaktů, které nemáte ve svém adresáři, automaticky potichu archivovaly. Ve skupinách větších než 500 lidí jsou dispozici statistiky o používanosti včetně mnoha grafů. Totéž platí pro kanály. Zanedlouho se statistika ukáže rovněž ve skupinách nad sto lidí.

[video width="540" height="960" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/07/telegram-video-profile-official.mp4"][/video]

Na Androidu integrovaný hudební přehrávač nabídne delší seznam skladeb a nové ikony. Pole pro zprávu se automaticky rozšiřuje, jak přibývají slova. K dispozici je také několik nových animovaných emoji. Když do libovolného chatu pošlete fotbalový míč, můžete sledovat animaci, zda se trefí do brány. Touto legráckou jsme vyčerpali červencové novinky v Telegramu.

Jak hodnotíte novinky v Telegramu?

Zdroj: blog Telegram

Byl pro vás článek přínosný?