Hlavní navigace

Televize bojte se, YouTube rozjíždí živé vysílání

13. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

S více než dvěma miliardami zobrazení videí za den je jednoduché si o YouTube myslet, že je to místo, kde se již dříve trhaly rekordy sledovanosti. Fanoušci YouTube se v anketě jednoznačně shodli na tom, že chtějí více videí, a to včetně událostí, které se odehrávají právě teď. Reakcí na to bylo streamování některých populárních koncertů, sportovních událostí a rozhovorů. Doposud se však jednalo pouze o nárazové vysílání.

Screenshot YouTube Live

Osmého dubna YouTube oznámil nástup živého vysílání. A nebude se jednat pouze o nárazové akce, nýbrž bude sestaven program vysílání. Pokud navštívíte www.youtube.com/live, uvidíte seznam pořadů, na které se můžete dívat živě. Vybrat si můžete pořad, který vás nejvíce zajímá a přidat si ho jako novou událost do kalendáře. Do testování YouTube Live bylo přizváno několik partnerů. Rozšiřování jejich počtu by mělo probíhat i v následujících měsících.

YouTube již má nějaké zkušenosti s živým streamem. Již byl odvysílán koncert U2 nebo projev Baracka Obamy. Vývojáři se mohou pyšnit poměrně kvalitním obrazem - až 720p. Sledovat live přenosy může každý, ale vysílat mohou zatím jen přizvaní partneři.

Byl pro vás článek přínosný?