Hlavní navigace

Televizi Kuki je možné ovládat pomocí hodinek Garmin

28. 1. 2021

Sdílet

Kuki Autor: Smart Comp

Televize Kuki jako první IPTV služba v Česku představila aplikaci pro chytré hodinky Garmin. Diváci taky nyní mohou své chytré hodinky využívat jako dálkové ovládání libovolného koncového zařízení s Kuki, jako je televize nebo set-top box. 

„Na začátku byl vývoj aplikace jen volnočasovým projektem jednoho z našich programátorů. Nápad se nám ale zalíbil, a tak jsme jeho vývoj podpořili,“ říká Marek Bukal, zakladatel televize Kuki. 

Kromě základních funkcí jako zobrazení seznamu TV kanálů, spuštění živého pořadu, zobrazení a přehrání rozkoukaného pořadu, a vzdáleného ovládání koncového zařízení nabízí aplikace i možnost přehrání dříve nahraných pořadů. Hodinkami je dále možné pořady přetáčet a volit si uživatelský profil v rámci prostředí Kuki, na kterém chce divák pořad sledovat. 

Vývoj první verze aplikace trval několik týdnů, postupně však dochází k doplňování dalších funkcí, a to i na základě zpětné vazby od prvních testerů. Při vývoji aplikace byl využit programovací jazyk Monkey C, který je specifický právě pro zařízení této značky. Aplikaci je dnes možné spustit na 25 modelech hodinek Garmin, zejména prémiové řady Fenix.

Vzhledem k limitům operační paměti nositelných zařízení bylo třeba aplikaci vhodně optimalizovat, aby nabízela všechny klíčové funkce, ale její provoz nebyl příliš náročný na výdrž baterie. „Kuki tak lze na hodinkách ovládat pomocí widgetu v rámci platformy Connect IQ, který je co do spotřeby energie méně náročný. Stejně tak je možné využít podpory tzv. glances, které ukazují náhled tří různých widgetů najednou, v případě, že daný model hodinek touto funkcí disponuje,“ doplňuje Marek Bukal. 

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).