Hlavní navigace

Tenhle kabel přežije všechna vaše zařízení. Volta je odolný, magnetický a multiplatformní

16. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Kickstarteru je hitem další magnetický konektor pro připojení smartphonů, tabletů nebo moderních notebooků. Čím zaujme Volta? Výrobce slibuje odolný výplet, který se nezamotá a vydrží velký tah. Konečně můžete s kabelem zvedat tvárnice, naznačuje Volta… Praktická je také dioda, která svítí, když se zařízení nabíjí. Volta sestává z jednoho univerzálního kabelu a tři různých pozlacených koncovek: microUSB, USB-C a Lightning. Na kabelu i čepičkách je nejsilnější neodymový magnet N52. Přichytí se i poslepu, samozřejmě dovoluje oboustranné zapojení. Oboustranný je i konektor USB-A na druhé straně. K dostání bude v metrovém a dvoumetrovém provedení.

Kabel je dimenzovaný i na výkonnější nabíječky (9V, 2,4 A). Podporuje i rychlá data přes USB 3.0. Je plně kompatibilní s jablečnými zařízeními, ale chybí mu certifikace MFI. Tu Apple kabelům s magnetickými koncovkami neuděluje.

Kampaň Volty na Kickstarteru končí za 11 dní. Tvůrci požadovali 10 000 australských dolarů, už mají přes 130 000. Kabel plus dvě koncovky dle vlastního výběru můžete mít za 32 dolarů (630 Kč). Dva kabely a čtyři koncovky za 58 dolarů (1100 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?