Hlavní navigace

Tento ultrafialový čistič smartphonu odstraní bakterie a telefon bezdrátově nabije

26. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Zagg
Mophie je výrobcem příslušenství pro smartphony, který byl v roce 2017 odkoupen svým větším konkurentem Zagg za 100 milionů dolarů. Včera představili zajímavé příslušenství – nabíječku, která slouží současně jako UV čistič. Primárně jde však spíše o to čištění.

Mophie UV Sanitizer je zavírací krabička, do které se vejde smartphone do velikosti cca 6,9". Uvnitř jsou zdroje ultrafialového záření na krátkých vlnách (UV-C) pod 280 nm. Takzvanné dezinfekční světlo, které má zahubit 99,9 % běžných bakterií žijících na površích.

Druhou funkcí je bezdrátové dobíjení prostřednictvím standardu Qi (10 W), telefon tak během čištění současně dobíjíte.  Stačí vložit telefon dovnitř a stisknout tlačítko. Čištění trvá jen pět minut, dobíjení mnohem déle. Krabičku připojíte ke zdroji přes USB-C a stojí 80 dolarů.

Zagg Mophie UV Sanitizer 2
Zagg Mophie UV Sanitizer 2
Zagg InvisibleShield UV Sanitizer 2
Zagg InvisibleShield UV Sanitizer 2

Zagg vlastní i značku InvisibleShield a i ta začala nabízet podobné zařízení. Již bez funkce bezdrátového nabíjení, ale o něco levněji – dá se pořídit za 60 dolarů. Pravděpodobně je až na jiný tvar o stejný produkt.

Výrobce nezmiňuje účinnost proti koronaviru, ale tvrdí, že je velmi efektivní proti E-coli a stafylokoku. Obecně není UV-C záření ve srivnání s čistícími hadříky efektivnější, ale zase u něj nehrozí, že si chemikáliemi poškodíte displej.

zdroj: Zagg, Engadget

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.