Hlavní navigace

Těšíte se na procesory Skylake? Možná si na ně budete muset chvíli počkat

28. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do oficiálního představení nových procesorů Intel Skylake zbývají nejspíše už jen dny. Výrobci základních desek se činí a také již představují své nové kousky určené právě pro tuto platformu. Pokud jste si dělali zálusk na koupi nových procesorů, poslední zpráva vás rozhodně nepotěší.

Intel Skylake

Psali jsme:

 

Jeden nejmenovaný švédský prodejce zveřejnil informaci o tom, že Intel nemá dostatek procesorů pro uspokojení první vlny kupujících. Kusy, které mají dorazit, prý pokryjí poptávku maximálně na několik dní, ne však více než na týden. Tuto spekulaci potvrdil také marketingový ředitel společnosti Webhallen (švédský prodejce elektroniky). Dle jeho slov se ovšem problém netýká pouze procesorů, ale také některých základních desek. Především těch, u kterých jsou očekávané velké prodeje.

 

Zda se tento problém týká i jiných trhů zatím není známo. Intel se k celé situaci zatím nevyjádřil. Důvodem nedostatku procesorů by mohl být problém s výtěžností 14nm výrobního procesoru nebo nedostatečná výrobní kapacita. Pokud nechcete čekat až na naskladnění další várky, neměli byste s koupí příliš dlouho otálet.

Zdroj: Kitguru

Byl pro vás článek přínosný?