Hlavní navigace

Tesoro uvádí mechanickou klávesnici Lobera Spectrum. S RGB jako na pouti

24. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tesoro, přední výrobce mechanických klávesnic postupně rozšiřuje svoji nabídku mechanických klávesnic o model Lobera Spectrum. Jedná se o vylepšený model Lobera, který patří mezi nejprodávanější a nejlevnější model v ČR. Nejpodstatnější novinkou je RGB podsvícení, které nabízí až devět efektů a je plně modifikovatelné jednotlivě pro každou klávesu. Za vypíchnutí stojí režim, kdy podsvícení tepe v rytmu přehrávané hudby, pokud je zapojen audio jack do počítače.    

Lobera Spectrum je taktéž vybavena technologii N-Key Rollover (NKRO) pro stisknutí libovolného počtu kláves najednou (s USB maximálně 6). Na své si přijdou i profesionální hráči – snímková frekvence 1 000 Hz jim zajistí dokonalou přesnost. Pro ukládání maker poté slouží 512 KB zabudované paměti. 

 

Pokud se klávesnice bude prodávat i u nás, objeví se v několika verzích se spínači MX Brown, Blue, Black a Red. Doporučená koncová cena se pohybuje kolem čtyř tisíc, což není na naše poměry zcela obvyklé. A obvyklé také není, aby vylepšený nejnižší model stál rázem dvojnásobek. Pravdou je, že Lobera Spectrum bude první RGB klávesnicí od Tesora, která se možná ukáže i v našich končinách. To stejné nemůžeme říct o modelu Excalibur a Excalibur Spectrum, který se bohužel do Česka nedodává. Pokud se ale spokojíte s jednobarevným podsvícením, můžeme jednoznačně doporučit model Tesoro Durandal Ultimate, jenž dopadl v recenzi s pozitivním hodnocením.

Zdroje: Vortez

Byl pro vás článek přínosný?