Hlavní navigace

Těšte se: Internet Explorer 9 beta už dnes!

14. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prohlížeč Internet Explorer 9 jste si sice již mohli vyzkoušet, ale pouze v podobě technického dema prezentujícího výhradně technologické změny v enginu - především vykreslování a zpracování stránek.

První ochutnávku uživatelského rozhraní má přinést betaverze, která bude dostupná již dnes. Potvrdí či vyvrátí tak dřívější screenshoty a videozáznamy z údajného nového uživatelského rozhraní, navíc jej bude možné používat jako běžný prohlížeč, nikoliv pouze ukázku zobrazování stránek a různých testů.

Betaverze Internet Exploreru 9, jenž má údajně odemknout krásy webu, bude představena už dnes v San Franciscu - ve stejnou dobu by se měla objevit i ke stažení. Mezi novinky patří podpora řady nových webových technologií, jako je HTML5, CSS3 a SVG pro vektorovou grafiku. S jejich pomocí mohou vývojáři tvořit bohatší a interaktivnější webové aplikace, k čemuž pomáhá i podpora hardwarové akcelerace, díky které je vykreslování grafiky výrazně zrychleno.

Nový Internet Explorer rovněž výrazně vylepšuje podporu standardů a dostahuje téměř plného počtu bodu v Acid3 testu. Vývojáři zapracovali i na javascriptovém enginu pro zrychlení chodu webových aplikací, namísto optimalizace pro benchmarky se však soustředí spíše na reálné weby.

Doposud jsme však neměli šanci vidět nové rozhraní Internet Exploreru 9 (alespoň ne z oficiálních zdrojů, neoficiální ukázky se ale na internetu objevily). Ukázkové Platform Preview verze se soustředily spíše technologické novinky v jádře, nová betaverze by však toto měla změnit a nabídnout plnohodnotný prohlížeč s novým uživatelským rozhraním. O vydání vás budeme podrobněji informovat.

Zdroj: Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?