Hlavní navigace

Testovací maratón ve World of Tanks: Změřili jsme na 800 replayů

7. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny vyšel update 8.5 pro World of Tanks který mimo jiné přinesl blíže nespecifikované optimalizace efektů jako je prach či odletující bláto u pohybujících se vozidel. Bohužel opět přichází s nekompatibilitou nové verze se záznamy z verzí starších. S updatem se objevila nová mapa Perlová řeka (Pearl River) a došlo i k přepracování grafiky u map Siegfriedova linie (Siegfried Line), Jižní pobřeží (South Coast) a Malinovka.

Protože Mirek s World of Tanks počítá i do metodiky pro testování integrovaných grafik, vybírali jsme z replayů nahraných v nové verzi ty, které by se pro testování grafických karet hodily nejlépe, tedy ty náročnější, kde bude grafickou kartu procesor brzdit co nejméně a které u výkonnějších karet nebudou shora omezené limitem na ~127 fps. 

 

Jelikož se podobné testování ve World of Tanks celkem snadno automatizovat, nachystal jsem dávku, která změřila prvních pět minut ze zhruba 800 replayů prakticky na všech mapách v náhodných bitvách odehraných za tanky a něco málo i za dělostřelectvo. Na každé z map proběhlo 8–45 měření.

Testovací sestava s GeForce GTX 680 se potila nepřetržitě tři dny, výsledkem měření je zhruba 58MB log z MSI Afterburner o ~256 000 řádcích v této podobě:

V záznamu jsou uložené údaje jako snímková frekvence (fps měřené po sekundách), vytížení GPU, spotřeba v procentech z TDP, množství obsazené paměti videokarty, takt GPU a pamětí, teplota GPU, či rychlost ventilátorů.

Byla by asi škoda, aby jediným výstupem z obrovského logu po třídenním měření byly dva vybrané replaye pro testování karet, proto jsme se rozhodli výsledky měření shrnout do článku se zaměřením na náročnost jednotlivých map na grafickou kartu a procesor.

Uvítali bychom, kdybyste se s námi ještě předtím v diskuzi podělili o vlastní zkušenosti s novým updatem. Zlobí vás stále ještě sniper mode? Narážíte na nějaké mapě, na některých místech či v některých situacích na problémy s výkonem? Máte v sestavě spíš slabší procesor, nebo grafickou kartu? A je něco speciálního, co by vás ve vyhodnocení naměřených výsledků zajímalo?

Byl pro vás článek přínosný?