Hlavní navigace

Též elektrické zásuvky mohou být chytré. Brio Smart Outlet má i Wi-Fi [CES]

5. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už víme, že domácnosti budou prošpikované chytrými zařízeními a že všechno bude propojené. Své k tomu řekl např. Belkin. Na výstavě CES 2015 se ovšem vyskytuje více výrobců s podobnou vizí. Brio má v portfoliu podobně detektory kouře, dále senzor oxidu uhelnatého nebo vody.

Na rozdíl od Belkina, jenž cílí i na komfort, se konkurent snaží především zabránit katastrofám. Platí to také pro chytrou elektrickou zásuvku. Brio Smart Outlet ochrání malé děti, které rády strkají prsty, kam nemají. Doteď jsme to řešili plastovými kryty. Uvedená zásuvka nicméně kryt nepotřebuje, prostě ven nepouští proud, když nedetekuje spotřebič.

 

Snad tedy detekce funguje povětšinu času správně. Zásuvka dále spolupracuje se stávajícími senzory, které jsem popsal výše. Používá k tomu Wi-Fi (802.11 b/g/n). Pakliže si nainstalujete aplikaci pro smartphone, budete okamžitě informováni o případných nebezpečích. Autoři si dali záležet rovněž na designu, činnost indikují modré diody.

Na trh se Brio Smart Outlet dostane v srpnu. Cena byla stanovena na 99 dolarů, což není úplně málo. Samozřejmě, že se jedná o zásuvky používané v USA, do nichž bychom v Evropě žádný běžný spotřebič nezapojili. Přesto, líbí se vám koncept? Uvítali byste podobnou chytrou zásuvku u sebe doma?

Brio Smart Outlet
Brio Smart Outlet

Zdroj: Brio

Byl pro vás článek přínosný?