Hlavní navigace

The Great Suspender ušetří vaši RAM. V Chromu po čase zmrazí nečinné panely

25. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chromu chutná. Když vidí volnou paměť, zakousne se. Pokud nevěříte jeho vlastnímu správci procesů, který by měl sám uvolňovat nepotřebnou RAM, případně tomu systémovému, jenž by ji přidělil jiným programům, můžete si pomoci doplňkem The Great Suspender (stahujte z Web Storu).

Pět otevřených stránek si řeklo o 500+ MB The Great Suspender po čase RAM uvolní
Pět otevřených stránek si řeklo o 500+ MB | The Great Suspender po čase RAM uvolní

Pomůže vám, pokud máte v prohlížeči otevřeno spoustu panelů. Ne všechny používáte najednou, některé se flákají a zbytečně si nárokují paměť. Doplněk umí dlouho nepoužité stránky zmrazit a RAM ponechat jiným.

Zmražený panel Nastavení doplňku
Zmražený pane | Nastavení doplňku

Doplněk má detailní nastavení, takže si můžete zvolit interval, za jakou dobu ke zmrazení dojde. Uspat panely můžete také ručně. Pokud jej pak navštívíte, budete muset na stránku kliknout myší, případně nechat na automatice, aby stránku znovu načetla..

 

Další vychytávkou je, že se nebudou uspávat stránky s vyplněnými formuláři nebo že doplněk bude sloužit jen při běhu na akumulátor. Vybrané stránky navíc lze zapsat na bílou listinu. Takové se pak nezmrazí za žádných okolností. Hodit se to může třeba pro e-mail nebo online chat.

via Pingdom

Byl pro vás článek přínosný?