Hlavní navigace

CD Project již rozjel práci na novém herním Zaklínači

12. 3. 2020

Sdílet

Prezident a spoluředitel CD Projectu Adam Kiciński pro polský web Stooq prozradil, na co fanoušci netrpělivě čekali. Po Cyberpunku 2077 se naplno rozjede vývoj nové singleplayerové hry ze světa Zaklínače. Podle Kicińského jde o jediné dva světy, kterým se teď ve hrách chtějí věnovat, takže je pravděpodobné, že se pokračování dočká i Cyberpunk.

Vydání očekávaného RPG se letos posunulo z 16. dubna na 17. září. Hra už je prý hotová, ale pilují se detaily, opravují chyby či provádějí další optimalizace. Titul už je ve hratelném stavu a již byl zaslán ratingovým agenturám (PEGI a spol.), aby zhodnotily jeho věkovou přístupnost.

Kiciński zatím nepotvrdil další odklad kvůli možným rizikům koronaviru. Ten by nejspíš hrozil, kdyby Polsko přijalo bezpečnostní opatření, které by znemožnilo práci tak velkých týmů. Naopak řekl, že jsou připraveni hru ukázat na veletrzích, pokud tedy nějaké budou (E3 se rovněž neuskuteční). Kdyby ne, i na tuto eventualitu je studio připraveno, hru zkrátka bude prezentovat online. Cyberpunk se podobně jako třetí Zaklínač dočká několika DLC a nakonec dostane i multiplayerovou část, ta by ale neměla přijít dřív než v roce 2021.

Jak to bude se Zaklínačem?

Rozšíření Cyberpunku již pravděpodobně bude mít na svědomí menší tým, zbytek studia se vrhne na Zaklínače. Kiciński sdělil, že studio má již jasný koncept další hry, opět půjde o singleplayer se silným příběhem. Hráči si ale počkají. „Naše projekty trvají 4 až 5 let, takže je těžké si představit, že bychom za dva roky udělali velké RPG. Kvalita potřebuje čas,“ dodává.

Je jasné, že nová hra nebude jen taková kratochvíle, jako bylo izometrické RPG Thronebreaker: The Witcher Tales. Zároveň však nevíme, jestli tvůrci chtějí navázat na příběh Geralta, rozjet nové dobrodružství s Ciri, případně představit úplně novou postavu. Svět je bohatý a hry ukázaly, že existují i jiné zaklínačské školy. To by otevřelo cestu k tomu, aby si hráči mohli vytvořit a v průběhu hry formovat vlastní postavu.

TIP: Nintendo Switch vyždímané na maximum. Zaklínač 3 na něm běží překvapivě dobře

Vyvíjet se každopádně bude v příjemnější atmosféře, studio již opět získalo požehnání od autora předlohy, spisovatele Andrzeje Sapkowského. Ten se v minulosti s autory hry rozkmotřil a hrozila i soudní pře. V minulosti totiž se studiem uzavřel pro něj nevýhodnou dohodu, protože nečekal, že hry zaznamenají takový úspěch. Loni v prosinci se ale obě strany opět dohodly. Finanční stránku firma neprozradila, ale mluví se o tom, že Sapkowski žádal 60 milionů zlotých (360 milionů korun).

Zdroj: Stooq via PC Gamer

Byl pro vás článek přínosný?