Hlavní navigace

Tahle hra vám zamotá hlavu. Stáhněte si zdarma The Witness

Sdílet


Pokud vás bavily oba Portaly nebo zejména Talos Principle, neměli byste si nechat ujít hru The Witness od nezávislého vývojáře Jonathana Blowa. Tři roky starý titul můžete v následujících dvou týdnech získat zdarma v Epic Games Storu, běžně se prodává za 37 eur.

Na rozdíl od výše zmiňovaných her v The Witness prakticky nenajdete žádný příběh. Autor vás bez vysvětlení šoupne na ostrov, na kterém je prý přes 650 různých hádanek. Nemusíte všechny vyřešit, natož vůbec objevit. Principem všech je na digitálním hlavolamu nakreslit čáru z místa A do B, ale podobně jako ve hře Had nesmíte lajnu přerušit. Postupně jsou rébusy čím dál složitější a přibývají do nich nové prvky, které nejsou nijak vysvětleny. The Witness vám prostě nedá nic zadarmo.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

Byla to mimochodem jedna z mála her, kterou jsem musel nedohrál nikoliv proto, že by mě nebavila, ale zkrátka proto, že jsem nevěděl, jak dál. Na některé puzzly holt nemám buňky, ani nervy. Ale když je teď hra zdarma, rozhodně stojí za to vyzkoušet, jestli sedne zrovna vám. Na Metacritic má průměrnou známku 87 %, český Level ji dokonce ohodnotil stovkou coby nejhezčí IQ test na světě.

Byl pro vás článek přínosný?