Hlavní navigace

Thermaltake: mini-ITX bez větráku

7. 9. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední přírůstek do série Element označený písmenem Q (o middle toweru G jsme už psali zde) potěší všechny stavitele mini HTPC. Koneckonců máme také dobu Atomu, Ionu a kdo chce, najde alternativy u VIA nebo i některé základní desky formátu mini-ITX s paticí AM2.

Nový Element Q vám opravdu z obýváku moc místa neukrojí: 130 × 220 × 330 mm je tak akorát pro mini-ITX systém, nějaké to chlazení, disk a mechaniku. Celková hmotnost skříňky činí 2,7 kg. Cena je stanovena na 59 USD (u nás už je skříň zalistována za cenu 1740 Kč).

Písmeno Q vybrala firma Thermaltake kvůli slovu quintessence. Podstatné je, že povedený vzhled v kombinaci černé s červenými linkami nezůstal tím jediným zajímavým, ale do malé skříně můžete osadit jeden 3,5" disk (dva, využijete-li jinak externí 3,5" pozici), jednu 5,25" mechaniku plné výšky a větrací mřížky by měly umožnit chlazení bez přídavných ventilátorů. Také 200W SFX napájecí zdroj pracuje bez ventilátoru.

Aktualita stavící na tiskové zprávě Thermaltaku se objevila na LegitReviews, v těsném závěsu za souvisejícím velkým návodem na stavbu malého HTPC s Ionem.  Podobný návod přizpůsobený nabídce zboží v ČR a s procesorem architektury Core 2 namísto Atomu pro vás připravuje Radek Bábíček a na EHW si jím určitě do dvou týdnů budete moci inspirovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku