Hlavní navigace

Thermaltake Toughpower DPS G: s japonskými kondenzátory a monitoringem

13. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pod značkou Thermaltake si asi každý vybaví celou řadu skříní. Nejeden z vás jistě zná i pověstné zdroje této značky. V předchozích letech produkce zdrojů Thermaltaku byla především od čínských výrobců. To samozřejmě přinášelo jistá úskalí – poddimenzovaný návrh, nízká účinnost, neadekvátní chlazení a hlavně špatné osazení. Nový model vypadá konečně konkurenceschopně a je vybaven funkcemi, které jen tak u každého zdroje nenajdete.             

Thermaltake Toughpower DPS G je plně modulární zdroj s certifikací 80+ Gold. V prodeji budou verze s výkonem 450, 550, 650, 750, 850 a 1050 W. O chlazení se stará 140mm ventilátor. Samozřejmostí je podpor stavů C6 a C7 u procesorů Haswell. Mřížka ve tvaru poklopu kanálu bude zbytečně zvyšovat hlučnost a narušovat proudění vzduchu.

Thermaltake nám také slibuje kompletní osazení japonskými kondenzátory. Na primáru je osazen Panasonic, na sekundáru se jedná o Chemi-cony řady KZE. Stejné kousky najdete například v „platinových“ zdrojích Seasonicu. Pokud tomu tak je opravdu, Thermaltake chválím. Je to snad poprvé, co vidím kvalitně osazený zdroj této značky.

 

A to nejzajímavější na konec. Thermaltake vyvinul monitorovací software DPSApp. Umí měřit spotřebu, napětí, účinnost, teplotu, kalkulovat cenu za elektřinu a řídit otáčky ventilátoru (eh, to bude reklamací). O přesnosti měřených výsledků mám jisté pochybnosti. Měření účinnosti není vůbec jednoduchá záležitost. Stejně tak teplotní čidlo může být umístěno kdekoliv.

Cena ani dostupnost zatím není známa. Vzhledem ke kvalitnímu osazení a plně modulární kabeláži bude asi cenově přiřazen k dražším zdrojům s certifikací 80Plus Gold.

Zdroje: ThermaltakeTechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?