Hlavní navigace

Tichá SATA vypalovačka Asus

4. 10. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

ASUSTeK Computer Inc. představil novou optickou mechaniku DVD DRW-2014 L1T s technologií LightScribe pro přímé označení disků. DRW-2014 nabízí zápis 20× DVD±R a čtení 8× DVD±R (DL) a 14× DVD-RAM. Rozhraním je SATA a nová mechanika nabízí technologii LightScribe pro vlastní potisky médií.

Asus dále uvádí zahrnutí svých technologií zaměřených převážně na tichý provoz: 

QuieTrack
QuieTrack byla vyvinuta s cílem snížit v nejvyšší možné míře hlučnost jednotky při současném zvýšení stability. Skládá se ze dvou prvků: AFFM (Airflow Field Modification) a AVRS (Auto Vibration Reducing System).
 
Airflow Field Modification - Úprava proudění vzduchu
Hluk a vibrace představují dva hlavní problémy, které obtěžují uživatele při práci
s vysokorychlostní jednotkou. Princip AFFM spočívá v tom, že nerovnoměrné proudění vzduchu ve vnitřních prostorách jednotky mění v proudění plynulé, čímž je nejlépe dosaženo tichého a stabilního provozu.
 
Auto Vibration Reducing System - Automatický systém pro snížení vibrací
Technologie AVRS je koncipována tak, aby byly minimalizovány vibrace způsobené motorem a rezonancí mezi jednotlivými komponentami. AVRS má za cíl snížit vibrace a hluk způsobovaný nevyváženými částmi rotačních součástí.
 
FlextraLink – Aby se z disků nestaly jen tácky
Ke znehodnocení disků dochází často kvůli problémům s vyrovnávací pamětí, kdy systém nedokáže udržet stabilní tok dat do vypalovačky. Tím na disku vznikají tzv. prázdná místa. Technologie FlextraLink tuto chybu při vypalování odstraňuje tak, že označí místo, kde bylo zapisování přerušeno a poté, když je tok dat opět obnoven, začne se zapisováním na stejném místě.
 
FlextraSpeed – Zajištění optimální rychlosti záznamu
FlextraSpeed trvale monitoruje záznamová média a nastavuje optimální rychlost zapisování tak, aby bylo dosaženo co nejlepší kvality záznamu. Výsledkem je zvýšená přesnost
a spolehlivost při čtení, zápisu a přepisu. Optimální provozní rychlost také výrazně snižuje hluk, zvyšuje životnost motoru a šetří zdroje CPU.
 
 
Základní parametry:
20×  DVD-Write/6×  DVD-RW/20×  DVD+Write/8× DVD+ReWrite/8× DVD±R (DL)/16×  DVD-ROM/14× DVD-RAM/48× CD-Write/32×  CD-ReWrite/48×  CD-ROM
Možnost vodorovného i svislého umístění
Podpora DAO, TAO, SAO, Packet Write
Podpora Windows Vista/XP/NT/2000
Formáty: DVD-ROM, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, DVD-RAM, CD-R, CD-RW, CD-DA, CD-ROM Mode1, CD-ROM/XA Mode2, Photo CD, CD-I, CD-Extra, CD-Text
Rozhraní: SATA
Rozměry: 148 ×  42,3×  172,4 mm, 690 g
Součástí je Nero 7.0
 

DVDRW

Jednotka DRW-2014 L1T je k dispozici ve třech barevných kombinacích – bílá, černá a béžová.

Zdroj: Asus, PRAM

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku