Hlavní navigace

Tinder spouští novou seznamku pouze pro vysokoškoláky

25. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Provozovatel asi nejznámější mobilní seznamky Tinder oznámil spuštění nové služby Tinder U. To písmeno navíc znamená Universities a značí, že novinka bude dostupná pouze pro vysokoškoláky, respektive pro aktuální studenty amerických College.

Jak toho omezení docílí? Uživatelé se budou moci zaregistrovat jen s e-mailem na doméně .edu a jejich geolokace bude muset odpovídat umístění některé z univerzit. Konkrétně musí jít o čtyřleté akreditované a neziskové školy pouze ve Spojených Státech.

Funkcionalita bude jinak zcela shodná, akorát mezi profily nenarazíte na nikoho staršího, nebo řekněme nikoho bez vyššího vzdělání. Prozatím bude aplikace dostupná pouze na iOS, Android možná přibude později. Na Tinderu je aktuálně 3,8 milionu platících uživatelů a společnost vydělává. Není se co divit, obchodní model Tinderu funguje.

Tip: Dejte se dohromady s lidmi, kteří nenávidí stejné věci jako vy

Podobně kdysi začal Facebook, jako síť pouze pro studenty. Tinder nicméně už dlouho funguje pro všechny a vytvoření segregované sítě pouze „pro mladé a nadané“ je trochu zvláštní.

Možná chce Facebooku konkurovat, neboť na stejné škole si najdete i přátele, možná je za tím i poptávka samotných uživatelů, kteří se chtějí párovat s někým na podobné úrovni a daleko od potenciálních pedofilů. Mezi oběma službami (Tinder a Tinder U) nicméně půjde přepínat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.