Hlavní navigace

Tip: jak doživotně získat na Dropboxu 16 GB prostoru jen za 150 Kč?

10. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud ještě neznáte Stovkomat.cz, tak jde zajímavé české tržiště služeb. Pokud jste v něčem dobří, můžete to ostatním nabídnout za 150, 600 nebo 1500 Kč. A pokud naopak něco neumíte, můžete si to za dané ceny koupit. Stovkomat zprostředkovává služby z oborů marketing, sociální sítě, grafika, psaní, programování nebo různou výrobu předmětů.

Stovkomat nabízí všechny služby za 150 Kč
Stovkomat nabízí všechny služby za 150 Kč, 600 Kč nebo 1500 Kč

Prakticky jde o kopii zahraničních služeb, Stovkomat má nejblíže známému Fiverr.com, kde ceny služeb začínají na pěti dolarech. Na Stovkomatu nejvíce letí služby, které lze provést nebo zaslat přímo online. Stačí si nabít kredit, zaplatit a pak se domluvit s autorem.

Grafik vám levně vytvoří logo, převede váš portrét do stylu Simpsonů, nastaví server, vytvoří znělku, přivede fanoušky na sociální sítě, napíše PR článek, přeloží text apod. Jsou tam i úlety (ta kategorie se tak opravdu jmenuje), kde si s vámi někteří za peníze popovídají, půjdou na falešné rande nebo si napíšou vaše jméno na zadek/prsa a pak vám pošlou fotku. :)

 

Já jsem si osobně vyzkoušel rozšíření prostoru na Dropboxu ze základních 2 GB. To můžete udělat zadarmo i sami, ale bude vás to stát čas. Na dropbox.com/gs můžete po splnění úkolů získat 250 MB. Dalších 625 MB pak na dropbox.com/gestspace. Synchronizací 3 GB fotek nebo videí získáte doživotně další 3 GB a po instalaci aplikace Mailbox pro iOS nebo Android ještě navíc 1 GB.

Ještě však zbývají tzv. referral linky. Pokud k Dropboxu přizvete své kamarády a oni si díky vašemu odkazu zaregistrují a spustí Dropbox, dostanete 500 MB za každou duši, a to až do kapacity 16 GB. Když nechcete otravovat kamarády ani registrace „falšovat“ sami, bude se hodit levně placená práce ze Stovkomatu. Práce je hotová během pár hodin, autor je stále v kontaktu přes interní systém zasílání zpráv.

Oživeno: Pokud si Dropbox rozšíříte tímto způsobem, porušujete podmínky přijatelného užití, které říkají, že referral linků nesmíte zneužívat k tomu, abyste získali více cloudového prostoru, než si zasloužíte. Postup ze Stovkomatu pravděpodobně bude zneužitím. Ač se vám prostor nakonec zvětší, není vyloučeno, že je Dropbox někdy v budoucnu zase zruší. Díky za upozornění Petru Vybíralovi a Přemku Vaculíkovi na Googlu+.

Byl pro vás článek přínosný?