Hlavní navigace

Tip: Kam na dovolenou? Podle Google Maps neurazí Skull Island. Jen pozor na King Konga

17. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Ostrov plný kostí, dinosaurů a jednoho opičáka by měl být pro každého dostatečně atraktivní destinací.
Skull Island bývá do češtiny překládán jako Ostrov lebek. Je to doslovný a zcela neproblematický překlad.

Skull Island je, jak název napovídá, ostrov. Jen ne opravdový, ale fiktivní. Poprvé byl odhalen ve filmu King Kong v roce 1933. Objevil se pak ještě v několika filmech s obřím opičákem a naposledy v bijáku Kong: Skull Island, jenž se v českých kinech objevuje v těchto dnech a premiéru si odbyl 9. března.

Kus země, jehož poloha se ve vydaných dílech s King Kongem dílech mění, se podle Googlu nachází v jižní části Tichého oceánu. Ve filmu od Petra Jacksona z roku 2005 se ale ostrov ležel západně od Sumatry, takže se nacházel pravděpodobně v Indickém oceánu. To ostatně zhruba odpovídá poloze originálního filmu, kterému ostatně Jackson složil poctu. Nicméně, Google musí vědět nejlépe, kde jaký ostrov leží, že?

Skull Island v Mapách od Googlu Skull Island v Mapách od Googlu

Zasazení fiktivního ostrova do reálných map je špičkovým marketingovým kouskem pro skalní fanoušky a fanynky. K propojení fiktivních světů s tím reálným se občas v rámci propagačních kampaní dochází. Discovery Channel na svůj program o žralocích upozorňoval tak, že na vybrané pláže rozmístil surfovací prkna s vykousnutými částmi. V souvislosti s King Kongem ve 3D, ať to tematicky uzavřeme, se na jedné pláži objevily velké stopy v písku. Přehled zajímavých nápadů v kampaních si můžete prohlédnout na webu WordStream.

Byl pro vás článek přínosný?