Hlavní navigace

Tlačítka +1 v síti Google+ dostanou větší smysl. Budou doporučovat příspěvky

Sdílet

Zdroj: Redakce

Shimrit Ben-Yair, produktová manažerka Googlu, před pár hodinami oznámila užitečnou novinku na „Plusku“. Tlačítka +1, která doteď neměla praktický smysl s výjimkou toho, že jste jimi mohli někomu pohladit ego, už budou mít jasnější účel. Pokud opluskujete (jo, hrozné slovo) cizí příspěvek, stane se to jakýmsi doporučením pro ostatní. Objeví se totiž streamu lidí, kteří vás sledují, ale původního autora ne.

Doporučení +1 na Googlu+
Doporučení +1 na Googlu+, na rozdíl od Sdílení je v něm i tlačítko pro přidání pvůodního autora do kruhů 

Google v tom trochu dělá zmatek, protože ke stejnému účelu běžně slouží speciální sdílecí tlačítko. To však cizí příspěvky zviditelní vždy, +1 bude pouze vybírat „ty nejlepší“. Platí to oboustranně, vy uvidíte doporučené příspěvky ostatních, oni uvidí vaše.

Shimrit k tomu dodává, že je možné zvolit, kdo vaše +1 uvidí (všichni, nikdo, vybrané kruhy…). Ostatní samozřejmě mohou vidět jen opluskované příspěvky, ke kterým mají povolení. Musí tak být veřejné, nebo vás daný autor musí mít kruzích. Funkce ale pravděpodobně nepůjde vypnout, Google mluví pouze o možnosti regulace počtu příspěvků z daného kruhu ve streamu, případně úplném ignorování daného kruhu ve streamu. O možnosti sledovat běžné příspěvky apouze ignorování doporučení +1 se ale nemluví.

 

Je v tom zatím velký zmatek. Funkce se postupně nasazuje, možná v mém případě ještě neběžela správně. Nápověda totiž zmiňuje některé stránky v nastavení, které ani nemám. Osobně mi nová funkce spíš vadí. Tlačítkem +1 totiž označuji, co se mi líbí, je to poděkování. Pokud někdo, koho sleduji, napsal něco fakt úžasného, tak to rovnou sdílím, aby to viděli i ostatní, kteří zase sledují mě. Doporučení skrz +1 je jeden dalším násilným vynucováním aktivity.

Byl pro vás článek přínosný?