Hlavní navigace

Tohle je Huawei Mate S. Číňané ukázali displej s Force Touch dříve než Apple [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Huawei si s sebou do Berlína přivezl Mate S. Díky několika únikům jsme jej detailně znali už dopředu, takže moment překvapení nenastal. I tak stojí za pozornost. Mate S má kovový rámeček a záda, přední stranu zakrývá u krajů zaoblené sklo. Pod ním bychom našli 5,5" displej typu AMOLED s rozlišením 1080 × 1920 px.

Zajímavý je také tím, že podporuje technologii Force Touch. Tu bychom našli už na hodinkách Apple Watch nebo v trackpadu nového MacBooku. Displej Mate S dokáže rozpoznat, jakou silou na něj tlačíte. Funguje trochu jako miniaturní váha. Přinese to nový způsob ovládání, například zoom pouze jedním prstem. Totéž čekáme od nového iPhonu.

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Uvnitř stejně jako v novém Honoru 7 tiká osmijádrový Kirin 935 (4 × 2,2 GHz Cortex-A53 + 4 × 1,5 GHz Cortex-A53 + Mali-T628MP4), 3 GB RAM a 32 GB flash paměti. Čtečku karet byste hledali marně. Zato čtečka otisků na zádech opět nechybí, navíc ji Huawei vylepšil (oproti Mate 7), takže je rychlejší a přesnější.

Mate S dostal 13Mpx zadní snímač od Sony. Disponuje optickou stabilizací, RGBW filtrem, objektivem o světelnosti F2,0 krytým safírovým sklem a dvojitou diodou. Jednu diodu má vedle sebe také přední 8Mpx kamerka (F2,4, fix focus). Fotit lze na plný manuál.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Telefon se připojí k Wi-Fi 802.11a/b/g/n a pochopitelně obsahuje i LTE. Systémem je Android 5.1 s nadstavbou EMUI 3.1. Do těla o hmotnosti 149,8 × 75,3 × 7,2 mm a hmotnosti se vešel 2700mAh akumulátor. Telefon se bude prodávat v listopadu za cenu od 17 590 Kč.

 

Zdroj: TZ Huawei

Zdroj: TZ Huawei

Byl pro vás článek přínosný?