Hlavní navigace

TomTom vydal bezplatnou autonavigaci pro Android. Zdarma je však jen 75 km na měsíc

26. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známá společnost vyvíjející navigace provedla zásadní změnu. Mobilní aplikaci pro Android (2.2 a novější) už nebude prodávat přímo s neomezenou licencí pro jednotlivé regiony (například Evropu za 2000 Kč), ale vsadila na model freemium. Nová aplikace TomTom Go Mobile je z počátku dostupná zdarma (stahujte odsud), zaplatíte až za častější navigování.

Jak častější? To záleží, jak dlouho vám vydrží měsíční limit 75 kilometrů. Do tohoto úhrnu celkových tras nabídne aplikace všechny funkce známé i ze specializovaných navigací TomTomu, tedy offline mapy pro celý svět, dopravní informace, hlasového asistenta, 3D budovy nebo vyhledávač.

A když bude 75 kilometrů málo? Pak si můžete zaplatit roční předplatné za 550 Kč, případně tříleté za 1235 Kč. Mapy budou během té doby stále aktuální. Mimochodem, majitelé starší verze mohou přejít na novou aplikaci a zaplatit za první tři roky jen 50 eurocentů (14 Kč). Původní aplikace bude sice fungovat, ale od 1. října 2015 už nedostane žádné aktualizace ani nové mapy.

 

Zdroj: TomTom

Byl pro vás článek přínosný?