Hlavní navigace

Toshiba R600 je ekologický notebook

25. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Greenpeace oceňuje model Toshiba Portégé R600 jako nejlepší ekologický notebook

Greenpeace, nezávislá agitační organizace, která používá nenásilnou a tvůrčí konfrontaci s cílem upozorňovat na globální ekologické problémy, ocenila notebook Toshiba Portégé R600 jako vítěze kategorie notebooků v průzkumu "Green Electronics Survey 2008" (Průzkum zelené elektroniky 2008). Z průzkumu, který vyhodnocuje "nejzelenější" elektronické produkty na trhu, vyšla společnost Toshiba s náskokem před jinými výrobci a získala nejvyšší ocenění za to, že při výrobě notebooků nepoužívá nebezpečné látky.

Notebook Portégé R600 účinně snižuje dopady na životní prostředí díky eliminaci použití olova, rtuti a některých dalších nebezpečných látek. Ultra přenosný notebook rovněž splňuje nároky pro udělení ENERGY STAR 4.01. Displej s podsvícením pomocí LED, nejmodernější úsporné procesory a využití SSD (Solid State Drive) jako média pro ukládání dat rovněž přispívají k tomu, že baterie vydrží déle a celková energetická náročnost je nižší.

Model Portégé R600-10W, dodávaný na český trh, používá místo harddisku pevné úložiště SSD s kapacitou 128 GB. Jedná se o ideální notebook pro profesionály dbající na styl a uživatele, kteří chtějí ultra mobilní počítač bez kompromisů s ohledem na funkční vybavenost. Výdrž provozu na baterii je až úctyhodných osm hodin.

Tip: velkou recenzi Toshiby Portégé R600 najdete na ExtraNotebook.cz již toto pondělí!

Portégé R600 se dodává s nejnovějším dvoujádrovým procesorem Intel Centrino 2 a jeho displej s úhlopříčkou 12,1" (30,7 cm) podsvícený pomocí LED zaručuje výbornou čitelnost v interiéru i exteriéru. Dále se vyznačuje vestavěným datovým modulem pro mobilní širokopásmovou komunikaci, jenž umožňuje datové přenosy s rychlostí až 7,2 Mbps, WLAN a rozhraním Bluetooth 2.1 + EDR. Portégé R600 je navíc vybaven klávesnicí odolnou proti polití, má nárazuvzdornou konstrukci a čtečku otisků prstů. Na výsledky průzkumu Green Electronics Survey organizace Greenpeace se můžete podívat na této adrese.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?