Hlavní navigace

Toshiba ukázala Kirabook i nekompromisní dokovací stanici [IFA]

8. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na veletrhu IFA jsme si na stánku Toshiby konečně naživo prohlédli ultrabook Kira, který se u nás bohužel nebude prodávat. Prémiový třináctipalcový Kirabook má z výroby zkalibrovaný displej PixelPure s rozlišením 2560 × 1440 px (221 ppi). Tloušťka mezi 9 a 19 milimetry při váze 1,35 kg řadí Kirabook k nejmobilnějším ultrabookům.


 
 

K výhodám patří i okamžitý zákaznický servis, respektive okamžitá oprava. To je ale zároveň jednou z příčin, proč se na malém českém trhu Kirabook téměř určitě neobjeví. Pokud si jej však sami dovezete, získáte skvělý ultrabook s 256GB SSD, 8 GB operační paměti, procesorem Haswell a velmi dobrým displejem. Samozřejmostí u Toshiby pak je kvalitní zpracování a pohodlná klávesnice. Výdrž má dosahovat k devíti hodinám.

O Kirabooku jsme poprvé psali už loni, ale stále se nám vyhýbal. V reálu je ještě lepší, jen cena začíná v přepočtu kolem 40 000 Kč bez započtení našich daní či cel.


 

Dokina pro více monitorů

Vedle Kirabooku nás zaujala i dokovací stanice Hi-Speed Port Replicator III, která má mj. dva DisplayPorty a jeden HDMI, díky čemuž k ní připojíte tři velké externí monitory. Toto konkurence zatím příliš neumí, i když více než tři už by zase naráželo na omezení Haswellu. Čtvrtý monitor by samozřejmě mohl fungovat s jistými omezeními přes USB.

Mezi dalšími konektory najdete DVI-I, VGA, USB 3.0, LAN i audio. U nás se již prodává delší dobu za zhruba 4300 Kč, nejde tedy o úplnou novinku. Zato o jednu z mála možností, jak k notebooku připojit tři monitory.

    

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.