Hlavní navigace

Transformer Book V: Asus spojil pět zařízení do jednoho celku [Computex]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus má s hybridy velké zkušenosti, ale aktuální novinka je zatím nejšílenějším experimentem. Transformer Book s římskou číslovkou V kombinuje pět zařízení v jednom. Jednak je to smartphone, jednak také tablet a notebook. Poslední dva typy zařízení navíc mohou běžet na Androidu 4.4, nebo Windows 8.1.

Asus Transformer Book V

Telefon lze zasunout do těla tabletu a k něm lze zase připojit klávesnici. Telefonní i tabletová část obsahují vlastní řídicí hardware, takže je lze používat odděleně a zároveň nebude tablet/notebook limitován výkonem pomalejšího smartphonu.

Smartphone má 5" IPS displej, uvnitř čtyřjádrový Intel Bay Trail, 2 GB RAM a až 64GB úložiště. Obsahuje zadní 8Mpx a přední 2MPx foťák a při životě jej udržuje 2500mAh akumulátor. Má pochopitelně slot pro SIM kartu, podporuje LTE a mobilní síť dokáže předat tabletové části.

Asus Transformer Book V

Ta má 12,5" displej typu IPS, ale bohužel pouze se slabším rozlišením 1366 × 768. Tady Asus šetřil na špatném místě, Full HD by zařízení slušel více. V tabletu už tiká plnohodnotný Intel Core (nejspíš nějaký úspornější dvoujádrový Broadwell), který přistupuje ke 4 GB RAM a 128GB úložišti. Notebooková část obsahuje plnohodnotnou klávesnici, velký touchpad a 1TB pevný disk.

Asus je zatím na detaily velmi skoupý, takže nevíme, kdy zařízení dorazí na trh, kolik přesně bude stát (resp. jak drahé budou jednotlivé varianty) ani jak přesně bude probíhat sdílení dat nebo jiných prostředků mezi dvěma oddělenými systémy i architekturami. Ale rozhodně se těšíme, až se k nám dostane na test.

Byl pro vás článek přínosný?