Hlavní navigace

Trax: lehký GPS tracker s bezplatným 3G bude sledovat vaše děti nebo mazlíčky

17. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost WTS úspěšně dokončila kampaň na Kickstarteru a od září začne prodávat nový GPS tracker Trax. Chlubí se tím, že je prý jeden z nejlehčích a nejmenších vůbec. K čemu vlastně slouží? Můžete jej připnout na bundu/aktovku dětí nebo k obojku domácích mazlíčků. Díky malé krabičce je vždy najdete.

Trax se bude prodávat za 185 eur (4800 Kč), v ceně je i dvouletý datový roaming v USA, Kanadě, Austrálii a EU. Za data odeslaná přes GPRS tedy nebudete muset platit nic navíc a pokus se vám pes náhodou zatoulá na druhý konec světa, stále bude vysílat signál. Tedy pokud Trax neztratí, nebo se zařízení nevybije. Výrobce uvádí, že 450mAh akumulátor utáhne 2–4 dny provozu.

 

Zařízení má kromě datového modemu a GPS také akcelerometr a gyroskop, nabízí se tedy použití i pro sportování. Stávají webové nebo mobilní (Android, iOS) aplikace na to ale zatím nemyslí. Trax se umí připojit k satelitům GPS, Glonass i Galileo a určit polohu s přesností na 1,5 metru. Skrz mobilní síť operátora Telenor se kromě ID a polohy zasílá také stav baterky.

Zařízení s rozměry 55 × 38 × 10 mm a hmotností 30 gramů je prý odolné vůči prachu i vodě. Prodávat se bude ve čtyřech barevných variantách.

Zdroj: Telenor

Byl pro vás článek přínosný?