Hlavní navigace

Tři novinky od HP: Envy m4 a Sleekbook 14 a 15, vše v tenkém provedení

20. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP představilo trojici nových notebooků. Ve všech případech jde o vysoce mobilní, tenké modely pro každodenní použití; jeden z nich patří do "luxusnější" řady Envy a má úhlopříčku 14″, druhé dva jsou Sleekbooky, tedy tenké notebooky, které ale nesplňují všechny požadavky Intelu na označení Ultrabook. Zato ale stojí méně než je u Ultrabooků obvyklé.

HP Envy m4
HP Envy m4
HP Envy m4

Model HP Envy m4 je čtrnáctka na pomezí pracovního a multimediálního notebooku s důrazem na kvalitu zpracování, která je vidět mimo jiné i na těle s výrazným podílem kovových dílů. Výbavu dodá Intel ve formě procesorů Core i3 a i5 a integrovaných grafik. K tomu HP přidá příjemných 8 GB operační paměti a buď SSD, nebo klasický pevný disk s kapacitou až 1 TB. Displej bude mít bohužel rozlišení stále jen 1366 × 768 bodů a baterie by měla vydržet prý až 8 hodin, což nezní špatně. Příjemným bonusem bude repro od Beats Audio včetně integrovaného subwooferu.

 

Cena Envy m4 bude začínat na 900 amerických dolarech; u nás to znamená asi 21 500 Kč včetně DPH. V USA, kterých se týká původní zpráva na Engadgetu, bude k dispozici pouze jedna konfigurace, ve zbytku světa jich prý bude víc – uvidíme, jak v tomto ohledu dopadne střední Evropa. K dispozici bude tento model od 26. října, alespoň ve Spojených státech.

Druhé dvě novinky jsou si až na úhlopříčku dost podobné. Jde o HP Sleekbook 14 a 15 a jak již bylo řečeno, jde o tenké a levné notebooky, blížící se Ultrabookům ale nesplňujícím požadavky Intelu pro tuto specifikaci. Nebudou v nich chybět procesory Intel Ivy Bridge, což je vzhledem k ceně okolo 500 dolarů velmi pozitivní, a k dispozici budou i konfigurace s rozlišením displeje 1920 × 1080 (tedy Full HD), což zřejmě nebude vlastnost všech modelů, ale jen těch dražších variant – ale i tak je to skvělé.

 HP Pavilion Sleekbook 14 HP Pavilion Sleekbook 14 HP Pavilion Sleekbook 14 HP Pavilion Sleekbook 14 HP Pavilion Sleekbook 14

Pavilion Sleekbook 14 by měl stát od 500 USD (12 000 Kč s DPH) a jeho větší, patnáctipalcový sourozenec od 560 dolarů (13 500 s DPH). Do prodeje půjdou zřejmě již s Windows 8, tedy 26. 10.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?