Hlavní navigace

Trillian je stále naživu. Obleček pro Windows 8 ale verze 5.4 nepřinesla

25. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máte pravdu, pokud se vám zdá, že je s vývojem Trillianu něco špatně. Vývojáři z překotného přidávání nových funkcí přešli do režimu udržovacího. Posledním větším vylepšením byl Trillian 5.3, který ovšem opět přinesl novinky menšího charakteru. Navíc vyšel v lednu. Zajímá vás, co vývojáři kutili celou tu dobu? S verzí 5.4, jež se nachází ve stádiu beta, se výrazně zaměřili na opravování chyb a zajištění větší stability.

Tip: IM klient Trillian: Všechny komunikační nástroje pěkně pohromadě

Když budete posílat zprávy někomu na Facebooku, nebude se mu kvůli změně na straně serverů sociální sítě zobrazovat pouhá změť znaků. Autoři reagují rovněž na Outlook.com, který od nedávna umožňuje vybírat e‑maily skrze protokol IMAP. Díky tomu můžete tyto účty kontrolovat také pomocí Trillianu. Opraveno bylo několik starých a vzácných chyb souvisejících s okny se zprávami. Zlepšil se i chat s více lidmi současně.

 

Nejvýraznější zásahy se dotkly Twitteru. V proudu novinek se mohou zobrazovat jména i přezdívky uživatelů, správně fungují soukromé zprávy, z retweetů se neztrácí písmenka RT atp. Kdo si chce betaverzi Trilllianu 5.4 vyzkoušet, může tak učinit.

Dlouhé čekání přineslo spíše zklamání. Uživatelé stále očekávají obleček vhodný pro Windows 8. Ten stávající byl navržen pro Windows s průhlednými okny, kde vypadá opravdu skvěle. V neprůhledných Osmičkách ale krásou neoslňuje.

Zdroj: Cerulean Studios’ Blog

Byl pro vás článek přínosný?