Hlavní navigace

TweetDeck byl včera hacknut a dočasně odstaven kvůli teenagerovi

11. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nešťastný den včera nezažilo pouze Feedly, které podlehlo masivním útokům DDoS. Útočníci od něj požadovali výkupné, zatímco provozovatelé TweetDecku by vám pověděli úplně jiný příběh. V populární aplikaci pro náročnější uživatele Twitteru byla nalezena díra. Potenciálním útočníkům dovolovala vzdáleně spouštět javascriptový kód.

Tip: RSS čtečka Feedly pod DDoS útokem. Pachatelé požadují výkupné

Všechny verze aplikace byly dočasně vyřazeny z provozu. Nyní je už vše v pořádku, díru vývojáři zalepili a TweetDeck opět normálně běží. Včera ve večerních hodinkách provozovatel oznámil, že by se uživatelé pro plnohodnotný účinek nápravy měli odhlásit a přihlásit. Současně potvrdil, že oprava funguje přesně tak, jak bylo zamýšleno.

 

Řada uživatelů hlásila, že útoky se projevovaly v nevinné rovině. V prohlížečích vyskakovaly různé hlášky, viz níže, ale nic vážného se nestalo. Někdo pak přišel na to, jak automaticky retweetovat příspěvky bez přičinění uživatele. Jeden tweet získal během 20 minut přes 40 000 retweetů. Na chybu narazil 19letý mladík z Rakouska.

Veřejně na ni upozornil účet @TweetDeck, čímž o ní dal bohužel vědět celému světu. Několik hodin poté se prohlížeče uživatelů začaly plnit hláškami. Ve vyjádření pro The Verge mladík popírá, že by informaci zveřejnil úmyslně s tím, že by jí chtěl někoho poškodit. Útočníci však potenciálně mohli ovládnout něčí účet.

via The Verge 1 | 2
The Daily Dot | BuzzFeed

Byl pro vás článek přínosný?