Hlavní navigace

Twitter spouští záložky. Privátní místo pro uložení tweetů „na později“

2. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Twitter / Cnews

Twitter v těchto dnech spouští novou funkci záložek. Vedle retweetování, citování či lajkování tak můžete tweet uložit do svého seznamu a později se k němu snadno vrátit. Do seznamu nemá přístup nikdo jiný. První zmínka o této funkci se objevila před půl rokem, nyní ji brzo obdržíte v rámci aktualizace. Poslední taková změna bylo kontroverzní nahrazení hvězdičky (Favorite button) za srdíčko, což se bralo jako příliš velké a zbytečné kopírování Facebooku.

Osobně jsem si tweety, které jsem si potřeboval uložit na jindy, prostě vyfotil jako screenshot. Jinak by v tajmlajně brzo zapadly. Funkce „bookmarků“ vznikla v rámci firmy na akci HackWeek, což je taková experimentální laboratoř nových nápadů. Čtyřikrát do roka stráví zaměstnanci Twitteru celý týden prací na svých vlastních nápadech.

tw_bkm_bookmark_gif_final

Pod každým tweetem zůstávají tlačítko pro odpověď, retweet, lajk a místo obálky pro zaslání soukromé zprávy autorovi se objevil piktogram pro uložení záložky. Má i další dvě funkce: můžete jej sdílet nebo poslat přes soukromé zprávy někomu jinému. Twitter uvolňuje funkci postupně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.