Hlavní navigace

Twitter dovolí svým zaměstnancům pracovat z domova … už napořád

13. 5. 2020

Sdílet

Twitter řekl svým zaměstnancům, že mohou pracovat z domova už napořád, pokud budou chtít. I po skončení pandemie tak společnost ponechá svým lidem určitou volnost, která se podle všeho vyplácí. Samozřejmě pokud je povaha jejch práce taková, že práci na dálku umožňuje.

Společnost ve zprávě uvedla, že byla jednou z prvních, která kvůli pandemii práci na dálku umožnila, ale rozhodně nebude jednou z prvních, které budou vyžadovat návrat do kanceláří. Pokud je potřeba jejich přítomnost, nebo pokud chtějí být v kanceláři, bude jim to umožněno. Oficiálně začali lidé z Twitteru pracovat z domu od března, hned na počátku pandemie. Následovaly i další technologické společnosti, jako jsou Microsoft či Amazon. Mluvčí Twitteru již tehdy pro BuzzFeed prohlásila, že společnost poté zřejmě již nebude stejná. Tip: Zakladatel Twitteru věnuje na boj s koronavirem témeř třetinu svého jmění Až na malé výjimky se ale kanceláře Twitteru neotevřou dříve než v září a až do konce roku neproběhnou žádné akce, na kterých je vyžadována osobní přítomnost. Jack Dorsey (CEO Twitteru) nastínil ideu větší práce z domova již koncem minulého roku, dávno před pandemií koronaviru. Nelíbilo se mu totiž, že většina zaměstnanců je z jednoho města – San Francisca. Jack Dorsey: “Our concentration in San Francisco is not serving us any longer, and we will strive to be a far more distributed workforce, which we will use to improve our execution.” Také Facebook uvedl, že koncem roku již dovolí většině zaměstnanců pracovat z domova. Naopak Alphabet (Google) není tak

zdroj: buzzfeednews

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.