Hlavní navigace

Poslední novinky kolem Twitteru. Chystá se i plánovač obsahu

3. 10. 2019

Sdílet

Co je nového na Twitteru? Od konce září probíhá distribuce filtru soukromých zpráv. Provozovatel sítě ho testoval od srpna s tím, že by měl zabránit nevyžádaným příchozím soukromým zprávám od cizích lidí. Jedná se o zprávy obsahující nevhodný obsah, například nabídky k různým sexuálním praktikám. Tyto žádosti o komunikaci tak najdete ve zvláštní sekci.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1162114957762150400

Z podobného ranku probíhá testování skrývání odpovědí pod příspěvkem. Od července je funkce k dispozici v Kanadě, od zhruba poloviny září pak také ve Spojených státech a Japonsku. V srpnu bylo dále oznámeno, že bude možné snáze sledovat témata, která vás zajímají. To by byla poměrně významná inovace v síti, kde lze sledovat jen konkrétní účty. Dříve už např. Instagram předvedl, že do mixu lze přidat sledování štítků.

Do finále ale sledování témat dosud nedošlo. Twitter chystá také prohledávání soukromých zpráv. Svým způsobem převratné by ale mohlo být především plánování obsahu. Dostupnosti funkce si dnes všimla Jane Manchun Wong (upozornil na to web MSPoweruser). Pro plánování obsahu se přitom používají pokročilejší nadstavbové klienty. Twitter sám jeden takový vlastní, a sice TweetDeck. Neznamená to, že se funkce nutně dočkáme, je to ale pravděpodobné.

https://twitter.com/wongmjane/status/1179731050420850688

Byl pro vás článek přínosný?